Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO - Maria Grapini, despre condamnarea lui Voiculescu: „Mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European”

maria_grapini1

ro, verdictul în procesul lui Dan Voiculescu. Aceasta acuză o execuţie a preşedintelui de onoare al conservatorilor, pentru că instanţa nu ar fi luat în calcul toate probele şi mărturiile.

„Nu m-am aşteptat. După ultimele probe care au fost aduse în opinia publică de martori, de procurori, de foşti procurori, de oameni care se pricep la justiţie, m-am aşteptat la o casare şi reluare a procesului cu audierea martorilor şi luarea în calcul a probelor aduse. Asta era aşteptarea mea, de om care nu mă pricep în justiţie. Dacă nu se ţine cont de probe, de ceea ce spun oamenii care au lucrat acolo - aţi văzut şi dumneavostră: procurori, foşti procurori-şefi, evaluatori, oameni care ştiu despre ce e vorba în dosar - înseamnă că completul de judecată nu a vrut să ţină cont de probe. În momentul în care nu vrei să ţii cont de probe, mi se pare o execuţie”, a declarat Maria Grapini.

[audio mp3="http://media.stiripesurse.ro/uploads/2014/08/maria_grapini_dan_voiculescu.mp3"][/audio]

Maria Grapini crede că Dan Voiculescu îşi va găsi dreptatea în afara ţării, iar România va fi nevoită să plătească o sumă imensă ca despăgubire.

„Eu încă mai sper să existe cale de atac în afară. Vă spun sincer că mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European. Dacă am ajuns să ne căutăm toţi românii dreptatea în afară e foarte trist. Cât am fost în Guvern, am văzut cât plătit noi pentru acte de justiţie nedrepte, sentinţe nedrepte în România şi câştigate la drepturile omului, câştigate afară. Plătim de la buget bani, nu s-a răsfrâns această corectare a actului de nedreptate asupra celui care a făcut actul de nedreptate. Şi aici probabil că trebuie să se facă ceva totuşi, că or fi judecătorii excepţie şi nu putem să ne amestecăm în actul de justiţie, că aşa trebuie să fie într-un stat de drept, dar totuşi, trebuie să răspundă pentru ceea ce fac, pentru că în fiecare şedinţă de guvern se punea în discuţie să dăm bani de la buget, nişte sume imense, pentru că românul care şi-a câştigat dreptatea în afară trebuia să primească banii. Dar primea bani exact pe un act de injustiţie, nu de justiţie. Şi atunci mă gândesc că şi aici se va întâmpla la fel. Atât timp cât nu sunt probe prin care să dovedeşti că s-a făcut o fraudă, nu văd cum poţi să condamni”, mai declară Grapini.

Grapini propune să fie luate la puricat toate privatizările

„Mă uit şi la cercetătorul acela (Gheorghe Mencinicopschi - n.r.). Atât timp cât institutul de cercetare, faţă de alte institute de cercetări care s-au închis, acest institut de cercetare face profit, funcţionează, nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat acolo. Pentru că atunci ar trebui luate, într-adevăr, toate privatizările şi văzut cum s-au făcut. Cu Petrom, cu... nu ştiu... cu toate privatizările astea din România. Altfel, spunem că s-a făcut un proces special pentru cineva, nu?”, a încheiat fostul ministru pentru IMM-uri.

Foto: Adrian Panduru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.