Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două case și 15 conturi bancare are cel mai vârstnic lider de partid din Republica Moldova

voronin

Un apartament, două case, pensie de sute de mii de lei și 15 conturi bancare. Aceasta este averea agonisită de cel mai vârstnic lider de partid la anticipate.

Proiectul Auditul Electoral ZUGO  analizat declarația pe proprie răspundere, depusă la Comisia Electorală Centrală de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Perioada indicată este ianuarie 2019-decembrie 2021, chiar dacă suntem abia în iunie 2021.

În acest interval fostul șef de stat a primit salariu și premiu de la Parlament. Pensia lui Voronin a constituit 349.961 de lei moldovenești (1 RON = 4.3 MDL), iar a soției – 38.819 lei. De asemenea, Taisia Voronin a mai adunat venit de aproximativ cinci milioane de lei de pe urma deținerii unor obligațiuni la o bancă din Republica Moldova.

Valoare terenurilor deținute de familia Voronin depășește 294.000 de lei, iar a celor două case, apartamentului și garajului – două milioane de lei. De asemenea, în posesia fostului șef de stat se află și un vehicul de model AUDI A8, procurat în 2009 și deținut din 2017. Valoarea declarată este de peste 214.000 de lei.

În același timp, sunt 15 conturi bancare pe care le deține Voronin și/sau apropiații săi. Unele dintre ele au fost închise în perioada 2019-2021, însă pe celelalte sunt depozitate în total, în diferite valute, aproape trei milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.