Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr anunță ce se va întâmpla cu DNA și Ministerul Public: În România, lupta anticorupție va continua cu fermitate

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general al României a declarat, joi, la sediul DNA, unde a participat la preluarea mandatului de procuror șef al DNA de către Anca Jurma, că lupta anticorupție din țara noastră va continua cu fermitate.

"Aș dori sa reamintesc cateva dintre prioritatile Ministerului Public si ale DNA. În România, lupta anticorupție va continua cu fermitate. A doua prioritate este că aplicarea legislației anticorupție se va efectua în continuare în conformitate cu normele și standardele interne de eficacitate și cu apărarea drepturilor fundamentale ale omului. DNA va apela la resursele pe care le are, resurse umane de expertiza profesională care au făcut cunoscută instituția pe plan european", a spus procurorul general al României.

Anca Jurma va fi procuror șef interimar al DNA timp de 6 luni, fiind delegată de Augustin Lazăr. Decizia a fost luată după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată. Ministerul Justiției a demarat deja procedura de selecție a unui nou procuror șef al Direcției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.