Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, de acord cu declasificarea protocoalelor SRI: 'A fost finalizată analiza. Sunt îndeplinite condiţiile legale'

Inquam Photos/Octav Ganea
Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Parchetul General a anunţat marţi că a fost finalizată analiza privind procedura de desecretizare a protocolului încheiat între instituţie şi SRI, concluzia fiind aceea că sunt îndeplinite condiţiile legislaţiei în vigoare pentru declasificarea documentului.

OFICIAL Coreea de Nord și China au confirmat: Kim Jong Un și soția sa au vizitat Beijing-ul! Anunț URIAȘ făcut de liderul de la Phenian

„Având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare în domeniul securităţii naţionale încheiat în anul 2009 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele: La nivelul Ministerului Public a fost finalizată analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare, concluzia fiind că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru declasificarea documentului menţionat. În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public aşteaptă punctul de vedere al Serviciului Român de Informaţii, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituţiei cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita şi competenţele specifice prevăzute de legeŢ, au precizat reprezentanţii Parchetului General, într-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce, marţi, Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, a declarat că a discutat din nou cu directorul Serviciului Român de Informaţii, care este de acord cu desecretizarea protocolului încheiat de SRI cu Parchetul General, dar că trebuie să existe un accept şi din partea acestei instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.