Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, explicaţii despre protocolul semnat cu 'Biciul lui Putin': În ce constă colaborarea cu omologii din Rusia

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr reacţionează la informaţia că a semnat un "Program de cooperare PÎCCJ-Procuratura Generală din Federația Rusă". Lazăr susţine că nu este vorba despre un protocol secret, ci documentul vizează doar cooperarea internaţională, iar orice interpretare tendenţioasă reprezintă un atac la adresa Ministerului Public.

CITEȘTE ȘI: Secretele frumuseţii din antichitate: Reţete care funcţionează de mii de ani

"La data de 18.12.2017 în București și respectiv, la data de 18.01.2018 la Moscova, a fost semnat ,, Programul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România și Procuratura Generală din Federația Rusă pentru perioada 2018-2019”. Actul nu are caracter secret, iar semnarea acestuia s-a realizat prin intermediul unui schimb de adrese, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, neexistând o întâlnire a procurorilor generali ai celor două parchete.

Prezentul program de cooperare este încheiat în temeiul ,, Protocolului privind cooperarea între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România și Procuratura Generală din Federația Rusă “ încheiat la data de 12 ianuarie 2012, actul încheiat neavând caracter secret.

Colaborarea dintre cele două parchete vizează aspecte de cooperare internațională și de formare profesională pentru cunoașterea reciprocă a cadrului normativ aplicabil în cele două țări, realizându-se prin întâlniri la nivel tehnic.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție avertizează asupra atacurilor sistematice și neîntemeiate asupra Ministerului Public, atacuri ce urmăresc destabilizarea acestuia", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

Publicaţia "Naţional" a dezvăluit în urmă cu două zile faptul că Parchetul General are un protocol de colaborare cu procuratura din Rusia.

"Pe 12 decembrie 2017 la Bucuersti si pe 18.012018 la Moscova, Augustin Lazar si Yuri Chaika, cel cunoscut si drept ”Biciul lui Putin” in justitia rusa o puneau de programul de cooperare intrat in posesia noastra si care prevedea pentru anul 2018 organizarea unei ”mese rotunde” pe tema ” participarii procurorilor in dosarele penale aflate pe rolul instantelor – Moscova, iunie”! Dar si a ”mesei rotunde” pe tema ”experientei in domeniul aplicarii legislatiei anticoruptie” prin ”infiintarea unor puncte de contact la nivel national pentru combaterea coruptiei – Bucuresti, octombrie”!!! Iar ”cooperarea anticoruptie” intre Parchetul General condus de Augustin Lazar si Procuratura Generala a Federatiei Ruse include alte evenimente prevazute chiar si pentru anul 2019, la Moscova in martie si la Bucuresti in octombrie!!!", scrie jurnalistul Cătălin Tache în publicaţia Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.