Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr îi predă lecția de revocare lui Tudorel Toader: 'Nu Executivul constată, ci instituțiile competente'

digi24.ro
codruta kovesi augustin lazar tudorel toader

Tudorel Toader a propus revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, o premieră în România, dar și o surpriză neașteptată atât pentru clasa politică,cât și pentru societatea civilă. Au urmat serii de contestații din partea politicienilor din opoziție, ale unor magistrați,ale procurorilor din DNA, dar și din partea procurorului general al României, Augustin Lazăr

Acesta e de părere că Toader nu are competența de a propune revocarea lui Kovesi, ci doar Inspecția Judiciară și îi predă o lecție despre cum se face o revocare, în opinia sa.

Citește și: REVOLTĂTOR! Cum a fost UMILIT Gică Popescu

"A fost o surpriză pe care nu aş dori să o comentez mai mult decât ceea ce am comunicat public. Părerea noastră este că nu există temei pentru revocare şi, pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem şi noi raportul în cauză. Dacă ne uităm la dispoziţiile legii cu referire la modul în care pot fi revocaţi magistraţii Ministerului Public care au anumite funcţii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care şi managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de către instituţiile competente ale justiţiei, respectiv de Inspecţia Judiciară, prezentat CSM, examinat în secţia de profil a CSM, dată o soluţie, adusă la cunoştinţa persoanei respective care are dreptul să o atace. Adică este o procedură judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu", a spus Augustin Lazăr la Realitatea TV.

Citește și: A ÎNCEPUT procesul comisarului Traian Berbeceanu! Ce SOLUȚIE au dat judecătorii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.