Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, mesaj de FORȚĂ de Ziua Anticorupție: Vom continua investigarea efectivă a cauzelor

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, precizând că Ministerul Public va continua investigarea efectivă a cauzelor de corupție la nivel sistemic, dar și infracțiunile de mică corupție.

Procurorul general arată că pe 9 decembrie 2003, România a semnat Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, convenție ratificată prin Legea nr. 365/15.09.2004, iar prin intermediul acestei convenții, tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției, statele semnatare se angajează să lupte împotriva corupției, prin promovarea valorilor etice ale democrației, justiției și statului de drept, scrie Mediafax.

"Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public îl reprezintă în continuare combaterea cu profesionalism și imparțialitate a corupției și a infracțiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației. În acest scop vom continua investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică. De asemenea vor fi anchetate infracțiunile de mică corupție, pentru descurajarea și prevenirea corupției în domeniile prioritare. Să marcăm împreună această zi, amintindu-ne că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva corupției", a transmis Augustin Lazăr, pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupție, precizând că susține lupta anticorupție și pe magistrați care poartă această bătălie cu corupția, "o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie".

Citește și: Viorica Dăncilă promite DECAPITAREA CNAIR: Dacă șeful nu vine să îmi prezinte 100 de kilometri de autostradă, pleacă acasă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.