Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr răspunde acuzațiilor la adresa sa: 'Nu am instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist'

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a susținut marți, într-o declarație de presă, că „atacurile nefondate” la adresa sa au legătură cu candidatura sa pentru un nou mandat la șefia Parchetului General. Mai mult, acesta a subliniat că, înainte de '89, nu a instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist. Reacția acestuia vine după ce a fost acuzat în spațiul public că ar fi refuzat de două ori eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip.

„Am auzit afirmații tendențioase că ce carieră mare am făcut eu la funcții de conducere. Nicio funcție de conducere. Mapa mea este la CSM. Poate fi văzută, verificată și se poate vede că Revoluția m-a prins la 33 de ani ca procuror criminalist care se ocupa de infracțiuni comise cu violență. Nu am instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist. (...) Episodul la care fac referire unele instituții de presă, respectiv calitatea de președinte al Comisiei de liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, a fost prezentat în mod deformat și tendențios cu ignorarea explicațiilor pe care le-am mai dat. Atribuția acestei comisii nu era aceea de a dispune punerea în libertate a unor condamnați. (...) Aceasta era, ca și cum, atributul exclusiv al instanței de judecată. (...) Aceste atacuri nefondate la adresa mea sunt în mod evident de depunerea candidaturii pentru un al doilea mandat de procuror general.”, a spus Augustin Lazăr, la sediul Ministerului Public.

Procurorul general a explicat ce presupunea funcția de procuror criminalist.

„Participarea la Comisia de liberări condiționate, care presupunea deplasarea până la Aiud, o ședință de circa o oră. Pe lângă aceasta am mai avut și altele. Am monitorizat activitatea Poliția TF, organele de cercetare ale poliției TF și am mai intrat în ședință de judecată. Încadrarea mea era de procuror criminalist. Cine vrea să vadă poate să observe că această activitate am desfășurat-o înainte de '89. Ea este transparentă și poate fi văzută. Nu este niciun secret la mijloc. (...) Nu am nimic de ascuns. Eu știu din educația mea că minciuna are picioare scurte, iar profilul procurorului care o viață se luptă să afle adevărul cred că vă spune ceva”, a mai spus Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.