Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr vorbește despre revocarea lui Kovesi: 'Așteptăm cu interes motivarea CSM'

captura privesc.eu
Augustin Lazar la bilantul DNA

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a vorbit pe larg, în exclusivitate pentru Digi24, despre problemele şi despre ultimele atacuri la adresa Justiţiei. Modificările propuse la legile Justiţiei sunt subeictul momentului, potrivit şefului procurorilor.

„Așpteptăm cu mult interes motivarea secţiei de procurori pentru a vedea care au fost considerentele de fond, de formă pentru care au dat acest aviz. Unele dintre considerente au putut să fie remarcate chiar acolo, în cursul dezbaterii. Anumite aspecte au fost clarificate pe loc și ele au pus în evidență și punctul de vedere al Ministerului Public, care a fost întemeiat, în sensul că nu ar exista motive temeinice pentru cererea de revocare. Procurorii de la DNA au efectuat un calcul corect al achitărilor. Numărul de achitări din 2017...remarcăm scăderea lor cu 9% față de perioada anterioară.”, a spus Lazăr.

Este nevoie de proceduri noi pentru a controla activitatea procurorilor, spune, pentru Digi24 şeful lor, Augustin Lazăr. Acesta a dispus un control la toate unităţile de parchet, pentru a identifica problemele actuale ale sistemului.

„Asigură independența profesională a procurorilor pe fiecare grad de jurisdicție. Trebuie să observăm însă că faptul de a fi independent profesional ne și obligă să și avem o anumită conduită profesionala față de noi, de activitățile pe care le facem, să fie profesionistă, și de asemenea, o conduită care sa fie compatibilă cu codul deontologic. Văzând problemele care au aparut în media ultimei perioade, am constatat ca este absolut necesar să întreprindem o acțiune de scanare, pe toată suprafața Ministrerului  Public, a tuturor vulnerabilităţilor care există în unitățile de parchet”, a declarat Lazăr, întrebat ce speră să obțină din aceste controale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.