Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, avertisment în plin scandal în justiție: 'CCR ar trebui să respingă sesizarea. Este evident că se urmărește să se anuleze toate sentințele'

Jurnalul.ro
Augustin Zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, pentru B1.ro, că, în mod normal, Curtea Constituțională ar trebui să respingă sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema completurilor specializate în corupţie. Asta pentru că, a explicat fostul președinte al CCR, în astfel de cazuri, se poate apela la căile de atac prevăzute de lege.

Mircea Negulescu, reacție după excluderea din magistratură - Mă voi adresa CEDO

În mod normal, Curtea Constituțională ar trebui să respingă această sesizare pentru că, nu întotdeauna, când judecătorul încalcă legea se declară un conflict juridic de natură constituțională între instanță și Parlamentul legiuitor. În mod normal, în cazurile în care se încalcă legea, cel care suferă din această încălcare poate să folosească căile de atac prevăzute de lege. În penal există cale de atac. Dacă completul de trei era ilegal constituit, putea să se invoce această nelegală constituire a completului în calea de atac. Dacă nu s-a făcut, înseamnă că cel care a fost judecat și-a asumat și a fost de acord cu această sentință.

Deci nu poți să vii după ani de zile să spui că s-a creat un conflict juridic și să iei de la capăt procesele.Este atât de evident ce se urmărește prin cererea asta încât n-are rost să mai discutăm. Este evident că se urmărește să se anuleze toate sentințele, să se reia judecata pentru că, în cele mai multe dintre situații, în felul acesta s-ar ajunge la prescripția răspunderii penale”, a declarat Augustin Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.