Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean că legea lui Ciolacu ar putea pica la CCR: Sunt multe probleme pe care le-aș fi atacat

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

În Constituție scrie că Guvernul poate să-și asume răspunderea pe un proiect de lege, nu pe un proiect de 70 de legi, pentru că această lege pe care și-au asumat răspunderea este mai degrabă sau ar putea fi considerată un program de guvernare, decât un proiect de lege, susține Augustin Zegrean.

„Pe fond, sigur că sunt multe probleme pe care și eu le-aș fi atacat, dacă aș fi făcut politică la ora asta, pentru că sunt lucruri care nu trebuiau scrise în această lege. Și nu neapărat pe fond, chiar pe formă dacă vorbim, pe formă, pentru că în Constituție scrie că Guvernul poate să-și asume răspunderea pe un proiect de lege, nu pe un proiect de 70 de legi, pentru că această lege pe care și-au asumat răspunderea este mai degrabă sau ar putea fi considerată un program de guvernare, decât un proiect de lege. Or programul de guvernare nu în felul ăsta se aprobă de către Parlament (...). Deci pe articolul 114 nu se încadrează, ce au făcut ei nu este în spiritul articolului 114 din Constituție referitor la asumarea răspunderii Guvernului", a declarat Augustin Zegrean la RFI.

El mai aduce un argument: „Legile fiscale intră în vigoare după altă lege care este în vigoare, Codul Fiscal, legile fiscale intră în vigoare la șase luni de la adoptare sau de la începutul anului următor. Nici aceasta nu s-a respectat”.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean susține că pachetul de măsuri fiscale pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu are mici șanse să meargă mai departe în forma aceasta, dacă CCR își va lua în serios practica mai veche.

„Dacă se analizează practica veche a CCR, nu foarte veche, că nici Curtea nu e foarte veche, în practica Curții începând de prin anul 2009-2010 sunt foarte multe decizii care au analizat ce înseamnă asumarea răspunderii, pe ce se poate asuma răspunderea Guvernului și cum trebuie făcut acest lucru. Această lege nu se încadrează acolo, în practica CCR și dacă Curtea va lua în serios și nu mă îndoiesc că o va face, legea are mici șanse să meargă mai departe în forma aceasta”, a mai spus Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.