Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean dă VERDICTUL: 'Trebuiau să-și piardă mandatul, nimeni nu a făcut nimic'

zegrean

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat, referitor la decizia în cazul OUG privind migraţia aleşilor locali, că acei primari trebuiau să-şi piardă mandatul pentru că au încălcat legea care nu putea fi suspendată şi a criticat faptul că nimeni nu a făcut nimic.

Citeşte şi: Ion Cristoiu aruncă bomba: Dezvăluiri din spatele poveştii de dragoste a Laurei Codruţa Kovesi

Întrebat dacă cei 552 de primari, în urma deciziei Curţii în cazul OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, ar trebui să-şi piardă mandatul, Zegrean a spus că trebuia să se revină la situaţia anterioară. "Foarte rar noi spunem în decizii ce trebuie să se întâmple, cum trebuie să se pună în aplicare decizia. Acolo am spus că trebuie să se aducă lucrurile în situaţia anterioară. (...) Trebuia să meargă fiecare înapoi la locul lui, iar acolo unde a fost să se înscrie să fie preluat în partidul lui şi să urmeze procedurile prevăzute de statutele partidelor lor. Dar nu s-a făcut acest lucru, fiind vorba de foarte mulţi primari care au plecat atunci. Pentru mine a fost o chestie absolut inexplicabilă să spui că 45 de zile legea nu se aplică. (...) Sigur că da (n.r. să-şi piardă mandatul). Asta a fost, pentru că au încălcat legea care nu putea fi suspendată, dar dacă nimeni nu a făcut nimic. (...) Legislativ nu există soluţie", a afirmat şeful CCR, într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24.

Citeşte şi: Augustin Zegrean aruncă BOMBA: Ce se va întâmpla cu alegerile locale din 5 iunie

El a spus că CCR nu are o soluţie şi că nu are mijloace de constrângere împotriva Parlamentului. "Nimeni nu are. Din câte ştiu, într-o sigură ţară nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale se pedepseşte cu închisoarea. (...) Este Rusia. (...) Soluţia este la politicieni, la parlamentari, în principal, pentru că ei fac legile. Trebuiau să dea o lege sau probabil Guvernul să dea o OUG, dar nu cred că Guvernul trebuia să facă asta. Era vorba de o OUG care a fost aprobată prin lege. Soluţia este acolo, nu este la noi. (...) Judecătorii nu au creion, au numai gumă de şters. Noi ştergem ce nu este în regulă, ce încalcă Constituţia, nu noi suntem cei care punem ceva în loc", a explicat preşedintele Curţii. El a făcut şi câteva precizări despre faptul că există foarte multe acte normative şi a admis că este firesc să existe necorelări. "Este normal să nu fie corelări între legi pentru că avem peste 14.000 de legi în vigoare. Este un noian de legi, este covârşitor. Este foarte greu ca cineva să le ştie pe toate, nimeni nu le ştie pe toate. (...) Punerea de acord a legilor cu deciziile Curţii a fost o altă parte a răspunsului meu. Sunt şi probleme. (...) În ultimii 6 ani - 238 de sesizări au fost admise şi asta înseamnă 238 de articole sau legi", a arătat Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.