Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, despre pașii pe care îi poate face PSD, după ce ALDE a ieșit de la guvernare: Viorica Dăncilă RĂMÂNE premier indiferent de vot

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Augustin Zegrean, fostul președinte CCR, a explicat, la B1 TV, pașii pe care ar putea să-i urmeze PSD, după ieșirea ALDE de la guvernare.

"Acum suntem în situația care este reglementată de articolul 85 din Constituție, aceea de remaniere guvernamentală pentru că au plecat o parte din miniștrii de la ALDE. În situația aceasta, premierul este obligat să ceară acordul Parlamentului.

Guvernul nu cade prin această solicitare de aprobare a remanierii. Guvernul poate pica doar în situația în care i se retrage încrederea, iar încrederea nu poate fi luată decât prin moțiune de cenzură. Doar atunci cade Guvernul.

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

Dacă primește aprobarea de la Parlament, se duce la președinte și semnează decretele noilor miniștri care depun jurământul. Dacă nu primește aprobarea de la Parlament, rămâne cum am fost.

Problema este cu cele trei posturi ale miniștrilor care au plecat. Acolo poate numi interimari, dacă nu primește aprobare de remaniere", a declarat Augustin Zegrean.

Fostul oficial a explicat că, în Constituția României, nu există noțiunea de „vot de încredere”, reiterând că situația nu vizează soarta premierului.

„Nu există în Constituția României noțiunea de vot de încredere. Nu merge să ceară vot de încredere, merge să ceară aprobare. Situația primului-ministru nu este pusă în discuție, prin acest vot. Dacă nu primește aprobare, nu o face, rămân miniștrii pe funcție”, a mai spus Augustin Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.