Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean răstoarnă calculele: Fostul preşedintele al CCR susţine că Iohannis NU este obligat să accepte toţi miniştrii nici după restructurare

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu poate fi obligat să accepte unii miniştri pe care nu îi doreşte, chiar dacă s-ar apela la restructurarea Guvernului în Parlament, varianta pentru care insistă Liviu Dragnea.

"În nicio împrejurare preşedintele nu este obligat să semeneze un document pentru că aşa vor alţii. Restructurarea nu schimbă situaţia. Acum suntem în plină procedura de remaniere, declanşată de premierul Viorica Dăncilă, iar preşedintele a refuzat o primă tranşă de propuneri. Guvernul trebui să vină cu o nouă tranşă de propuneri", a declarat Zegrean, într-un interviu pentru Adevărul.

"Premierul  poate renunţa la procedura de remaniere, însă în această situaţie ar fi evident faptul că Guvernul PSD vrea să-l ocolească pe preşedinte, deci nimeni n-ar putea să-l oblige pe şeful statului să semeneze decretul de învestire în funcţie a noilor miniştri, chiar dacă propunerile PSD ar trece de votul Parlamentului. Ar fi evident că nu e nicio restructurare a Guvernului, ci o procedură prin care scoţi nişte miniştri refuzaţi pe o uşă şi-i bagi pe uşa cealaltă", a mai explicat fostul preşedinte al CCR.

Potrivit lui Zegrean, dacă s-ar ajunge din nou la CCR pe această temă, Klaus Iohannis ar avea şanse "dacă s-ar judeca după Constituţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.