Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, reacție după decizia lui Ludovic Orban: 'Am impresia că citește altă Constituție, nu cea pe care o știu eu'

B1.ro
augustin zegrean

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a reacționat după ce Ludovic Orban a anunțat că astăzi va comunica guvernului moțiunea de cenzură pentru ca ea să poată fi prezentată și dezbătută în plenul Parlamentului. Orban a citat din motivarea deciziei CCR 1525 din 24 noiembrie 2010, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. Moțiunea de cenzură ar trebui citită în termen de 5 zile. „Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (n.r. marți) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

„Am impresia că domnul Orban citește altă Constituție, nu cea pe care o știu eu. Pentru că despre cele cinci zile nu scrie nicăieri în Constituție”, a spus Augustin Zegrean într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Încerc să evit să mai vorbesc, pentru că eu spun ce scrie în Constituție și prin legi și ei fac cu totul altfel”, a mai zis acesta.

Întrebat dacă moțiunea poate fi „tergiversată” și să se ajungă până la Congresul de pe 25 septembrie, Zegrean a răspuns astfel: „Da, poate să fie. Au mai făcut asta. Probabil că asta vor să facă și de data aceasta. Nu e pedeapsă cu închisoarea pentru cei care nu respectă Constituția.”

„Ludovic Orban nu poate convoca ședința fără avizul Biroului Permanent. Aici nu e vorba de ședința Camerei Deputaților sau de ședința Senatului. Este ședința Camerelor reunite și există un Birou Permanent al camerelor reunite care are un regulament de organizare și de funcționare”, a subliniat Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.