Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR acuză serviciile de informații că vor să-i excludă din cursa electorală

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înștiințat Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru a investiga o presupusă finanțare externă și implicare a străinilor în campania electorală. Alianța Unirea Românilor (AUR), califică drept „tentativă de a utiliza resursele statului în scopul de a intimida un partid politic înscris în cursa electorală, cu scopul de a exclude din buletinul de vot”, potrivit realitatea.md

Potrivit AUR, anterior, au mai fost și alte semnale despre faptul că mai mulți membri, dar și autocarul AUR au fost filați în mod vizibil cu scopul de a fi intimidați, însă atât CEC, SIS, cât și alte instituții ale statului au ignorat aceste denunțuri.

„Cu toții am sperat că va fi altfel după alegerile prezidențiale, am constat că nu va fi așa și tocmai de aceea am intrat în această competiție electorală.

Aceste documente arată în mod clar că SIS-ul este utilizat în scopuri politice și este subordonat președintelui, care a promis partenerilor occidentali că va respecta principiile statelor democratice și nu se va implica în campania electorală în favoarea unui partid.

emersul CEC-ului în adresa SIS arată implicarea în cursa electorală și suspectăm faptul că se încearcă scoaterea premeditată a AUR din competiția electorală, având în vedere faptul că la momentul de față cifrele arată că vom trece pragul electoral”, au declarat reprezentanții AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor a sesizat instituțiile internaționale și misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu privire la această sesizare făcută de CEC către SIS.

Drept urmare, AUR a organizat o acțiune de protest în fața sediului SIS, unde președintele Alianței, Vlad Bilețchi, a solicitat audiență de urgență la directorul SIS, Alexandru Esaulenco.

Candidatul de pe lista AUR, Valeriu Munteanu, a declarat că SIS i-ar fi filat cum aceștia stau la terasă cu unii cetățeni din România, fapt ce Serviciul de Informații și Securitate ar fi întocmit un raport prin care solicită examinarea acestor fapte ca niște „consultări politice din exterior în campania electorală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.