Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR comentează spumos listele PSD - PNL de la alegeri: Aduce aminte de totalitarism!

Facebook
Claudiu Tarziu

Liderii AUR au criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, pierderea banilor din PNRR pentru şase spitale, situaţie pentru care cei responsabili ar trebui "să demisioneze sau să fie demişi" şi au comentat anunţul privind o viitoare alianţă PSD-PNL.

"Comentând viitoarea alianţă, anunţată ieri de premierul Ciolacu şi de preşedintele Senatului, domnul Ciucă, vreau să-i felicit, să le spun că merg dintr-o mişcare politică abilă în altă mişcare politică şi le urăm numai sănătate. Vrem să participăm, să asistăm, să aplaudăm constituirea acestui bloc democratic care aduce aminte de istoria noastră de după al doilea Război Mondial şi de felul în care totalitarismul a fost introdus în România", a declarat preşedintele AUR, deputatul George Simion.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu, a afirmat că, "în timp ce liderii principalelor partide parlamentare se joacă de-a democraţia, instituind tot felul de forme de cenzură şi aplicând din ce în ce mai apăsat metodele totalitarismului, neglijează aspectele cele mai importante ale vieţii româneşti".

"Unul dintre ele: s-au angajat să pună în operă aşa-zisul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru care suntem chemaţi să facem foarte multe concesii, să luăm foarte multe măsuri, unele dintre ele necunoscute, pentru că sunt în anexe secrete împotriva românilor (...) pentru a beneficia de ceva finanţare nerambursabilă. Aflăm zilele acestea că o parte din finanţarea nerambursabilă este tăiată, mai precis undeva la 2 miliarde şi 100 de milioane de euro, dintre care 740 de milioane trebuiau să meargă pentru modernizarea sau construcţia unor spitale noi - şase mai precis - pentru care deja s-au semnat între autorităţile locale şi Guvern contracte de finanţare şi pentru care sunt licitaţii în derulare. Bineînţeles că beneficiarii nu ştiau despre ce urmează a face Guvernul, şi anume că le taie finanţarea, cu acceptul ministrului Sănătăţii, domnul Rafila, care iese liniştit şi spune: "Nu-i nicio problemă, nu mai luăm banii nerambursabili de la PNRR, dar ne vom împrumuta la Banca Europeană pentru investiţii". Adică nu mai luăm banii cumva gratuit, ne ducem să împrumutăm ca să facem ce am promis - lucru greu de crezut în situaţia economică de astăzi a României", a declarat senatorul.

El a întrebat dacă este adevărat că România pierde finanţarea pentru că a întârziat cu derularea proiectelor sau se taie finanţarea pentru că s-a marcat "o pretinsă creştere economică prea mare din perspectiva Comisiei Europene".

"Trebuie să aflăm răspunsurile la aceste întrebări, să ştim cine sunt responsabili, iar acei responsabili să facă un pas înapoi, să demisioneze sau să fie demişi, în frunte cu miniştrii de resort care sunt vinovaţi. Lucrurile acestea se întâmplă într-un guvern care nu pune niciun preţ nici pe sănătate, nici pe educaţie, din păcate, aşa cum s-a făcut deja în 33 de ani o "tradiţie" în România, o tradiţie nefericită", a transmis Târziu.

El a adăugat că "acea listă controversată" pe care apare ca fiind prieten al lui Vladimir Putin, este "o invenţie pură" şi nu conţine numele său.

"Dar presa năimită guvernului şi-a permis să pună şi numele meu acolo, doar ca să poată să acuze AUR încă odată. Acuzaţiile astea cad în faţa realităţii şi, îmi pare rău pentru guvernanţi, nu vor avea niciun fel de succes cu astfel de manevre", a adăugat Claudiu Târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.