Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR cere viitorului Guvern să intervină de urgență în cazul tăierilor ilegale de păduri

AUR
George Simion

AUR cere viitorului Guvern să intervină de urgență în cazul tăierilor ilegale de păduri, fenomen care a luat amploare în perioada stării de alertă, și să ia toate măsurile pentru identificarea și sancționarea vinovaților de agresarea activistului de mediu Daniel Bodnar. AUR atrage atenția că tot mai mulți activiști implicați în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri și de transport ilegal de lemn, dar și pădurari, sunt victime ale complicității dintre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Ministerul Justiției, Parchetul General, parlamentari și companiile austriece care exploatează resursele României.

„Cea de-a treia armată a țării sunt pădurarii, iar alături de ei stau activiștii pentru oprirea tăierilor abuzive de păduri. Complicitatea dintre instituțiile statului și companiile austriece de exploatare a lemnului a dus la distrugerea acestei armate. Avem un mesaj pentru viitorul Guvern: trebuie să ne protejăm pădurile, pădurarii, activiștii care protejează pădurile, și firmele românești din economia forestieră a țării”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

Oprirea exploatărilor la scară industrială de către companii din alte state membre UE, care au interzis defrișările pe propriul teritoriu, și protejarea comunităților locale și întreprinderilor mici și mijlocii care folosesc lemnul ca sursă principală de combustibil sau materie primă sunt alte solicitări ale formațiunii politice.

În același timp, AUR cere sancționarea grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul, uneori până la ras, protejarea fondului forestier, creșterea suprafețelor împădurite, monitorizarea reală a tăierilor și a transporturilor de masă lemnoasă, precum și interzicerea proceselor tehnologice excesiv de poluante utilizate de marile companii de prelucrare a lemnului care operează în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.