Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR este categorică: 'România nu trebuie să facă niciun pas înapoi în fața Rusiei'

Facebook
AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) consideră cererea explicită a Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din România ca fiind o pretenție impertinentă și inacceptabilă. Această solicitare reprezintă, deopotrivă, un șantaj cinic la adresa Occidentului, punând în pericol securitatea și stabilitatea în întreaga regiune.

„România trebuie să-și coordoneze perfect acțiunile ce țin de securitate cu aliații din NATO și UE, în contextul escaladării militare de la granița ruso-ucraineană. Totodată, România trebuie să-și afirme și să-și apere propriile interese în negocierile pentru rezolvarea crizei. Amenințarea cu forța este inacceptabilă, iar astfel de amenințări justifică pe deplin măsurile de apărare luate de NATO. NATO a fost și este o alianță defensivă, iar rolul său este pe deplin legitim în raport cu atitudinea agresivă a Rusiei. Sperăm ca această criză să se rezolve doar pe cale diplomatică”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Atragem atenția Administrației Prezidențiale și Ministerului Afacerilor Externe de la București că trebuie să protejeze interesele celor peste jumătate de milion de români din Ucraina, care trăiesc în regiunile istorice nordul Bucovinei, Maramureșul istoric și Sudul Basarabiei, și care sunt supuși de Kiev unui proces accelerat de asimilare prin limitarea accesului la școală și la presa în limba română, precum și prin hărțuirea organizațiilor și liderilor români care trudesc acolo la păstrarea identității lor naționale. Solicităm autorităților de resort de la București să ceară cu fermitate Kievului renunțarea imediată la prevederile legislative ce îngrădesc drepturile minorității românești din Ucraina”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor salută acțiunile diplomatice ale NATO, considerând că soluția diplomatică este singura care poate detensiona criza, evitând astfel escaladarea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.