Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR face iar scandal în Parlament / George Simion a dat buzna în biroul lui Marcel Ciolacu: 'La cine ar trebui să ne programăm?'/ Supărați tare pe bani

george simion

AUR face iar scandal în Parlament! George Simion alături de mai mulți deputați AUR au dat buzna în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, solicitând să aibă o întrevedere cu acesta, nemulțumiți de timpul alocat în plenul Camerei Deputaților. Liderul PSD nu se afla în birou în acel moment.

„E dreptul meu! Pe dumnealui nu l-am mai văzut de două săptămâni. (...) Vrem să vorbim cu dl Ciolacu, el este conducătorul acestei instituții. Am venit să ne programăm. La cine ar trebui să ne programăm?”, a spus George Simion.

Cei de la AUR sunt supărați pe sancțiunile primite de George Simion și alți câțiva parlamentari după încălcările repetate ale regulamentelor:

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, cu unanimitate de voturi, să-i sancționeze pe deputații Sorin Titus Muncaciu, Ilie Alin Coleșa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica, Dumitru Coarnă și Lilian Scripnic. În afara lui Coarnă (independent), ceilalți deputați sancționați sunt membri AUR. Sancțiunile au fost votate apoi și de plen.

Sancțiunile aplicate sunt:

1. Diminuarea indemnizației cu 50% pe o perioadă de 6 luni. Indemnizațiile lunare ale acestora variază între 10.951 de lei la 11.194 de lei, astfel că ei vor pierde aproximativ 5.500 de lei/lunar pentru următoarea jumătate de an.

2. Reducerea duratei luării de cuvânt la 10 secunde/intervenție pe o perioadă de 3 luni în cadrul ședințelor Camerei Deputaților.

Cei 6 deputați au fost găsiți vinovați de încălcarea următoarelor articole din Regulamentul Camerei Deputaților:

Art. 158. ‒  (6) Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare

Art. 245' - Este interzisă participarea la desfășurarea unui banner în sala de ședințe în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor Camerei Deputaților, Biroului permanent, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare sau comisiilor, utilizarea violenței fizice sau a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.