Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR face `Lista neagră` a presei din România. Explicațiile lui George Simion și Claudiu Târziu

Lista neagra The black list

AUR a lansat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, o listă neagră deschisă a presei din România. Demersul este asumat fără rezerve de copreședinții Alianței, Claudiu Târziu și George Simion. Postarea este un îndemn de a face colectiv o listă neagră a publicațiilor considerate toxice de propaganda AUR: „Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false "organe de presă".

Simion și Târziu, co-președinții AUR, își asumă demersul.

Postarea de pe pagina oficială de Facebook a partidului Alianța pentru Unirea Românilor are sute de comentarii care mai de care mai injurioase la adresa întregii mass media din România. Practic, nimeni nu a fost omis de pe lista neagră a presei făcută de liderii AUR împreună cu simpatizanții lor.

Reporter Care este scopul acestui demers de a întocmi o listă toxică a presei pe pagina de Facebook?

Claudiu Târziu: "Știm cu toții că există organe de presă care nu-și respectă deontologia profesională. În opinia noastră cei care scriu despre noi fără să ne întrebe și ne acuză de tot felul de lucru fără să ne ia punctul de vedere, cei care ne numesc cu etichete false gen extremiști fără să aibă vreun un argument în acest sens, cei care ne pun în cârcă fapte inexistente și declarații pe care le interpretează după cum îi taie capul, nu sunt ziariști onești și nu își fac datoria de a fi în serviciul public. Scopul este să vedem si noi dacă percepe într-adevăr realitatea așa cum o percepem si noi. Dacă majoritatea accesează pagina noastra și văd ce facem noi zi de zi sunt în acord cu noi sau nu și mai degraba în acord cu cei care ne bălăcăresc zi de zi fără să ne dea vreo șansă să explicăm. E un sondaj de opinie dacă vreți", susține pentru hotnews.

Co-președintele AUR susține că demersul nu are continuitate și că scopul mesajului a fost ca "publicul să vadă și să sancționeze singur așa cum știe acele publicații care nu respectă deontologia profesională și care nu informează corect".

Reporter Ce urmează după acest demers? Va picheta AUR sediile redacțiilor de pe lista toxică?

Claudiu Târziu: "Nu considerați că faceți un demers periculos dvs ziariștii să etichetați un partid drept fascist, legionar, extremist, xenofob, antisemit un partid parlamentar? Eu vă întreb pe dvs dacă tot îmi puneți întrebări de genul asta. Păstrați măsura vă rog frumos. E o postare pe Facebook care se prezintă ca un sondaj : "Voi ce spuneți fraților există sau nu organe de presă toxice ? Noi credem că cel puțin unul există".

George Simion consideră că este o ripostă a colegilor de partid la adresa unei părți a presei iar postarea de pe Facebook este una îndreptățită.

George Simion: "Nu cred că demersul nostru este periculos atâta vreme cât o parte din presă fac același lucru, separă partidele între bune așa zis democratice și partide pe care ei le consideră, fără argumente, extremiste. Scopul este de a sancționa public derapajele structurilor similare care nu au decența de a suna și să ia o poziție din partea celor despre care scriu pentru că nu sunt articole de opinie, editoriale ci sunt articole de conținut, știri".

La întrebarea dacă nu există un precedente periculos prin tendința de generalizare, Simion a replicat: "Nu am generalizat pentru că sunt foarte multe instituții de presă care sunt corecte chiar dacă au un conținut progresist și nu conservator asupra spațiului public", a spus tot pentru hotnews.

În final, George Simion a ținut să precizeze că AUR nu își va retrage postarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.