Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR îi cere premierului Marcel Ciolacu eliminarea pensiilor speciale pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene

Inquam Photos / Octav Ganea
pensii speciale

Prim vicepreşedintele AUR, Marius Lulea, îi cere premierului Marcel Ciolacu eliminarea prevederilor din Codul Administrativ care permit primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să beneficieze de indemnizaţiile pentru limită de vârstă. Această iniţiativă are ca scop reducerea privilegiilor din sistemul public, consolidarea echităţii sociale şi asigurarea unei gestionări responsabile a resurselor financiare ale statului, precizează acesta.

”Într-o perioadă în care societatea românească se confruntă cu numeroase provocări economice şi sociale, Alianţa pentru Unirea Românilor susţine reformele necesare pentru a asigura o distribuţie echitabilă a resurselor financiare. Prim vicepreşedintele AUR consideră că eliminarea indemnizaţiilor speciale de care ar urma să beneficieze aleşii locali, din 1 ianuarie 2024,  sunt paşi esenţiali pentru o administrare publică corectă şi transparentă”, arată AUR într-un comunicat. 

"Pensiile speciale oferite primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene reprezintă o discrepanţă semnificativă în societatea noastră, în care milioane de cetăţeni se luptă pentru a-şi asigura un trai demn. Este momentul să punem capăt acestei inechităţi şi să promovăm o abordare echitabilă a sistemului de pensii. Cer premierului Marcel Ciolacu revizuirea de urgenţă a Codului Administrativ prin anularea articolului care oferă aleşilor locali dreptul la pensie specială“, a declarat Marius Lulea, Prim vicepreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Marius Lulea, adresează un apel direct către premierul Marcel Ciolacu pentru a acţiona rapid în direcţia eliminării pensiilor speciale şi a revizuirii Codului Administrativ în sensul eliminării prevederilor care permit astfel de privilegii. Acest demers nu este doar un semnal al responsabilităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.