Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR îl acuză pe Aurescu de lipsă de reacție față de ruși: 'Cum răspunde România la această tentativă de anulare a identității noastre?'

sigla aur

AUR îl acuză pe ministrul Bogdan Aurescu de lipsă de reacție în fața afirmațiilor făcute de reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Ioana Ramona Bruynseels, șefa Departamentului de Politici Publice a partidului, prezintă și un model de reacție care ar fi trebuit să vină din partea ministerului condus de Aurescu.

„Ministerul Afacerilor Externe Rus ne spune mai jos ca limba română ar fi trebuit să se numească moldovenească și nu invers.

Ce încearcă să ne spună?

Ce răspuns are Ministerul Afacerilor Externe din România? Domnule ministru Bogdan Aurescu, cum răspunde România la această tentativă de anulare a identității noastre? Poate ceva de genul?!?

În atenția autorităților ruse,

Vă vom transmite date relevante ale istoriei limbii române, pentru a înțelege atât dimensiunea erorii făcute de Dvs cât și faptul că poporul român și limba română trebuie respectate!”, scrie Ioana Ramona Bruynseels pe Facebook.

Zaharova a criticat decizia autorităților din Republica Moldova

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, se arată deranjată de opinia diplomaţiei române care a salutat „limba română” în legislaţia naţională a R. Moldova calificând decizia Parlamentului din Moldova „restabilire a adevărului ştiinţific”.

Într-o postare pe Telegram, Zaharova, Zaharova critică dur măsura. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.