Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aur pentru Universitatea din București: Cei patru studenți de excepție de la competiția de matematică a universităților sud-est europene

basilica.ro
Studenții UB competiția de matematică

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut săptămâna trecută, pentru al treilea an consecutiv, rezultate de excepție la competiția de matematică a universităților sud-est europene South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2021.

Organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe și a Societății de Științe Matematice din Cipru, ediția din 2021 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Agros, Cipru, în perioada 19-24 iulie, și a reunit studenți de la 10 universități din Grecia, Cipru și România.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică, relatează Basilica.ro.

Trei dintre ei au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalii de aur au obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat pe locul 2. Studenta Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint.

Studenții Universității din București au fost însoțiți la concurs de conf. univ. dr. Cornel Băețica, cadru didactic la Facultatea de Matematică și Informatică a universității bucureștene.

SEEMOUS este un concurs internațional de matematică pentru studenții de anul I și II, organizat de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est (Mathematica Society of South Eastern Europe – MASSEE), la care participă universitățile din Balcani, dar și alte universități invitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.