Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR pregătește terenul pentru dosare penale deschise PNL și PSD: Modificarea Codului Penal e primul pas

houstonchronicle.com
extradare catuse

Candidatul AUR la europarlamentare Maria Simona Petcu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că partidul său va face toate demersurile pentru modificarea Codului Penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă.

Trădarea va însemna și înstrăinarea resurselor naționale

"AUR îşi doreşte să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi europarlamentari, buni români, iubitori de neam şi de ţară. AUR va face toate demersurile pentru modificarea Codului penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă (...) În spaţiul public, aproape două luni de zile s-a vehiculat ideea că vom pierde procesul cu Roşia Montană, drept urmare acţiunile la bursă au crescut, unii câştigând sute de milioane de euro (...) AUR a depus plângere la DNA pentru că vrem să aflăm dacă nu cumva unii dintre politicieni sunt deţinătorii unor acţiuni şi au câştigat, implicit, sute de mii sau milioane de dolari (...) Mai mult, AUR a solicitat CNA sa verifice cum s-au documentat jurnaliştii care timp de aproape două luni de zile au dat această informaţie care s-a dovedit a fi falsă, şi anume că România ar pierde procesul şi, mai mult, ar fi pusă în situaţia de a plăti cam 6, 7 miliarde de dolari cu titlu de despăgubire. După cum ştim noi, presa are datoria să se informeze din surse credibile cu privire la informaţiile pe care le distribuie către populaţie. Vrem să ştim cum şi de unde s-au informat şi dacă există o manipulare politică în acest sens", a declarat Maria Simona Petcu.

Ea a vorbit şi despre problema tezaurului românesc dus în Rusia în 1916-1917 şi a spus că toţi viitorii europarlamentari ai AUR vor face "toate acţiunile politice, diplomatice, juridice necesare" pentru ca, la un moment dat, să fie adus în România ceea ce i-a aparţinut de drept.

În final, ea şi-a exprimat speranţa ca prin obţinerea unui număr cât mai mare de eurodeputaţi, AUR şi familia politică europeană a conservatorilor să poată contribui decisiv la stabilirea viitorului preşedinte al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.