Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR se afiliază la familia 'eurorealiștilor', alături de Cristian Terheș

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis să se afilieze la familia politică europeană a conservatorilor și reformatorilor, din care face parte un singur europarlamentar român, Cristian Terheș.

Liderul formațiunii, George Simion, se află la Bruxelles pentru discuții pe această temă. „Este important sa fim preznti si aici, sa se auda si vocea romanilor, pentru că sunt teme cruciale unde europarlamentarii romani au fost absenti, de exemplu pachetul de mobilitate care incurca transportatorii romani”, a declarat președintele AUR.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European numără 62 de europarlamentari din 15 state membre. Grupul a fost înființat în 2009, orientarea politică a acestuia fiind de centru-dreapta.

Familia europeană a conservatorilor are un singur membru din România, europarlamentarul Cristian Terheș, care reprezintă PNȚCD. Terheș a intrat în Parlamentul European pe listele PSD și ulterior s-a mutat la conservatori.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European se definește ca fiind „eurorealist” dar nu „antieuropean”. Celelalte grupuri se referă la el ca fiind „eurosceptic”.

Printre membrii grupului se numără partidul spaniol VOX, de extremă-dreaptă, ca a reușit să intre pentru prima oară în Parlamentul spaniol în 2019 cu un rezultat-supriză de 15% devenind astfel a treia formațiune ca mărime din legislativul spaniol.

Din grup mai face parte Partidul Lege şi Justiţie care conduce coaliția de guvernare din Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.