Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR semnalează primele fraude la alegerile parlamentare: Sute de voturi au fost anulate

AUR
George Simion

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) avertizează că autoritățile încearcă să fraudeze voturile prin corespondență, după ce au primit informații că într-un birou electoral au fost anulate 300 de voturi din cele 5.200 scanate și centralizate. În urnă au fost introduse doar 4.900 de voturi, pentru că în biroul electoral s-ar fi constatat că existau două sau mai multe buletine în același plic sau că lipsea sigiliul.

AUR consideră că anularea doar într-un singur birou electoral a sute de voturi arată că guvernanții au interesul ca numărul de votanți peste hotare să fie redus. De asemenea, formațiunea contestă anularea voturilor pe motivul introducerii mai multor buletine în același plic și solicită reconsiderarea acestora ca fiind valabile.

Nu vom admite nicio fraudă, orice încălcare și orice tentativă de fraudă va fi direcționată către DNA și DIICOT. AUR este primul partid în diaspora și nu vom permite ca voturile pentru AUR să fie anulate sau să ajungă în contul altor partide. Vom primi de la votanții noștri din diaspora filme și poze cu orice abuz și orice încălcare a dreptului la vot. Dacă astfel de situații au loc pe marginea votului prin corespondență, ce se va întâmpla sâmbătă și duminică în diaspora atunci când se va vota în secții?”, se întreabă George Simion, copreședinte AUR.

Liderul AUR avertizează românii aflați peste hotare că se vor forma cozi în fața secțiilor de votare existente, iar singura soluție este ca fiecare român să meargă la urne de sâmbătă.

Cei din diaspora votează AUR sincer, din dorința de a reveni acasă. Ei mereu au votat în speranța unui viitor acasă, dacă nu pentru ei, atunci pentru copiii lor. Votează mulți cu AUR din frustrare, din nervi pentru că trebuie să trăiască departe de hotarele țării, departe de casa părintească, departe de țara lor. Au fost alungați de o clasă politică care arată că sunt toți la fel, românii trebuie să ia calea exilului. Sunt folosiți ca muncitori sezonieri și am ajuns să fim buni pentru culesul fructelor și legumelor altor state. Dacă altădată PSD avea interesul ca românii din diaspora să nu voteze, acum a venit rândul PNL, care a pierdut simpatia celor plecați peste hotare”, explică Simion.

Partidul AUR are cei mai mulți candidați din diaspora în listele pentru alegerile parlamentare de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.