Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aur și argint pentru România la Campionatele Europene de scrimă Under-23

www.gsp.ro
romania spada

România a încheiat Campionatele Europene de scrimă Under-23 cu două medalii, una de aur şi una de bronz, după ce echipele de spadă masculin şi sabie feminin au înregistrat clasări modeste, marţi, în ultima zi a competiţiei, conform Agerpres.

Echipa feminină de sabie a României, compusă din Tania Luţea (CSA Steaua), Sabina Martiş (CSA Steaua), Maria Matei (CS Dinamo), Ilinca Pantiş (CS Riposta) şi antrenată de Tiberiu Dolniceanu, s-a clasat pe locul 7 la Tallinn, după ce a fost învinsă de Spania în sferturi, cu 45-41, a pierdut în faţa Ucrainei, cu 28-45, în turneul pentru locurile 5-8, ieşind învingătoare în ultimul meci, pentru poziţiile 7-8, 45-40 cu Georgia.

Formaţia masculină de spadă, antrenată de Iulian Bratu şi alcătuită din Ştefan Baciu (CSA Steaua), Andrei Burghelea (CSA Steaua), Alex Oroian (CSM Satu Mare) şi Daniel Popa (CSA Steaua), s-a clasat pe locul 15, ultimul.

Tricolorii au fost învinşi în primul tur de Polonia, cu 45-29, după care au pierdut şi primul meci din turneul 9-15, 48-45 cu Spania, apoi au cedat şi în faţa Letoniei, cu 40-45, în duelul pentru locurile 13-15.

Echipa feminină de spadă, antrenată de Robert Rigo, în componenţa Bianca Benea (CSM Oradea), Cristina Constantinescu (CSA Steaua), Talida Enache (CSM Corona Braşov) şi Alexandra Predescu (CSA Steaua), a câştigat luni medaliile de aur, în timp ce echipa masculină de sabie, alcătuită din Alexandru Zmău (CSM Iaşi), Radu Niţu (CS Riposta), Matei Cîdu (CSM Iaşi) şi Marco Şovar (CS Dinamo), antrenată de Tiberiu Dolniceanu, a obţinut bronzul.

Cel mai bun rezultat la individual a fost locul 5, obţinut de Sabina Martiş la sabie şi de Bianca Benea la spadă.

România a participat la Europenele Under-23 cu un lot de 20 de scrimeri, 12 la feminin şi 8 la masculin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.