Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR vrea plafonarea prețurilor la alimentele de bază: Oamenii plâng de foame/ Negociază cineva cu băncile pentru găsirea de soluții pentru cei cu rate mari?

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

AUR vrea plafonarea prețurilor la alimentele de bază: Oamenii plâng de foame/ Negociază cineva cu băncile pentru găsirea de soluții pentru cei cu rate mari?

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face apel de urgență la guvernare să facă ceva în aceste zile când inflația și prețurile au explodat. Prin vocea șefului Departamentului pentru Politici Publice, Ioana Ramona Bruynseels, AUR cere plafonarea prețurilor la alimentele de bază și negocieri de urgență cu băncile pentru identificarea de soluții pentru cei cu rate în condițiile în care indicele IRCC a crescut foarte mult:

“Doamnă, nu mai putem. S-au dublat ratele, avem trei copii, salariile noastre au rămas la fel. Pe părinți îi ajutăm tot noi pentru că nu se mai descurcă cu facturile și scumpirile și nu ne îndurăm să îi lăsăm ai nimănui. Și, credeți-mă, nu suntem singurii. În scara noastră, cam toate familiile mai tinere trec prin asta. Ce e de făcut? La cine să mergem? Am ajuns să luăm bani împrumut de la oricine ne dă, ca să plătim rata la bancă și ca să nu ne pierdem apartamentul. Nu știu cum se va termina acest cerc vicios”

Din pacate, nu e o păcăleală!

Peste 450.000 de români plătesc de azi rate mai mari. IRCC a crescut pentru a șasea oară consecutiv, ajungând, de la 1,17% in 2021 la 5,98%.

Salariile nu au crescut și, oricum, nu țin pasul cu facturile și scumpirile. La produsele de bază, deși ni se spune oficial ca inflația este de 15%, ea este de cel puțin 30%.

Cine s-ar fi gandit ca vom plăti vreodată 15-20 de lei pentru un pachet de unt?

Românii sunt loviți din toate părțile și nici unul dintre cei care au acum puterea să facă cu adevărat ceva pentru oameni, nu face.

De ce nu se plafonează prețul la produsele de bază? Când oamenii încep să se plângă de foame, când o duc rău și nu se mai pot bucura de nimic, rolul guvernului e să găsească soluții în sprijinul lor, chiar dacă acestea trebuie să fie excepționale.

Dar să revenim la bănci.

Negociază cineva cu băncile pentru a identifica soluții de susținere a celor care, desi muncesc și vor să plătească, efectiv nu o mai pot face?

Dacă am fi noi la guvernare, am face tot ce e posibil sub soare pentru a proteja oamenii de aceasta continuă călcare în picioare a DEMNITĂȚII și VIEȚII lor.”, susține liderul AUR pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.