Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurelian Bădulescu amenință că PSD va merge în instanță pentru spitalele din Sectorul 1

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Aurelian Bădulescu

Şedinţa de îndată convocată de consilierii municipali ai PSD marţi, ce avea pe ordinea de zi un proiect privind preluarea de către Municipalitate a Spitalelor 'Grigore Alexandrescu', Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, menţionând că proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, la şedinţa de marţi au participat 19 consilieri generali ai PSD, în condiţiile în care cvorumul ar fi fost îndeplinit dacă erau minim 28 dintre cei 55 de consilieri generali.

"Nici măcar nu au fost convocate comisiile (de specialitate - n.r.) conform legii şi nici rapoartele de specialitate nu au fost redactate", a explicat secretarul general al Municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir.

Aurelian Bădulescu a subliniat la ieşirea din Primăria Capitalei că problema celor patru spitale rămâne nerezolvată.

"Priorităţile sunt altele la nivelul Municipiului Bucureşti, celelalte două grupuri politice în mod deliberat au înţeles să nu asigure cvorumul de şedinţă, astfel încât această problemă să rămână în continuare în aer şi nerezolvată, până când sperăm ca Instituţia Prefectului să se pronunţe pe această situaţie. În schimb, am discutat cu colegii care sunt aici de faţă şi am stabilit ca acest proiect, care astăzi nu a făcut deliciul şi preocuparea dreptei unite, în şedinţa de vineri a şedinţei ordinare să fie introdus", a declarat Aurelian Bădulescu.

El a precizat că va merge în instanţă dacă vineri proiectul nu va figura pe ordinea de zi a şedinţei.

"Ne vom adresa contenciosului administrativ, respectiv unei instanţe de judecată, care să constate că hotărârea care a fost dată în plenul Consiliului Local al Sectorului 1 este una ilegală, astfel încât să se poată continua finanţarea celor patru spitale", a menţionat Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, urgenţa în cazul şedinţei de marţi este dată de faptul că în prezent cele patru spitale sunt fără finanţare.

Diana Mardarovici, purtător de cuvânt al consilierilor liberali, a spus că urgenţa convocării şedinţei de marţi nu este una reală.

"Celor două propuneri PSD le lipseşte ceea ce le-a lipsit în toţi cei 4 ani de guvernare locală PSD-Firea: identificarea surselor de finanţare! Practic, PSD şi-ar dori să angajeze cheltuieli în numele bucureştenilor pentru acoliţii săi, chiar dacă acest lucru presupune adâncirea în datorii a Primăriei Generale", a declarat Mardarovici, potrivit paginii de Facebook a PNL Bucureşti.

Ea se referă la proiectele privind cele patru spitale, respectiv cel de acordare a unui stimulent financiar în cuantum de 500 lei/lunar personalului TESA (tehnic, economic şi social-administrativ) şi personalului de deservire din spitalele publice aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti implicate în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor COVID-19, aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.

La rândul său, viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a scris, marţi, pe Facebook, că ambele puncte de pe ordinea de zi sunt în afara cadrului legal.

"Consiliul General al Municipiului Bucureşti a fost convocat ieri de către consilierii din grupul PSD pentru o şedinţă de îndată, cu 2 puncte pe ordinea de zi. Ambele în afara cadrului legal. Mai mult, este deja convocată o şedinţă ordinară pentru vineri, astfel încât nu se justifică temeiul de forţă majoră sau de maximă urgenţă invocat conform articolului 134 (4) din Codul Administrativ pentru o şedinţă de îndată. PSD face show politicianist, aşa cum ne-a obişnuit. Fără cunoaşterea legislaţiei în vigoare", a afirmat Horia Tomescu.

Potrivit acestuia, PSD susţine că trecerea în administrare proprie ar însemna tăierea fondurilor pentru cele patru spitale de la bugetul local, ceea ce nu este adevărat.

"Finanţarea celor 4 spitale va fi asigurată din aceleaşi surse ca şi până acum. În acest caz, sunt prevăzute sume atât în bugetul Ministerului Sănătăţii, cât şi în bugetul local. Cât despre al doilea punct al PSD pe ordinea de zi, stimulentele pentru personalul din spitale au fost aprobate strict pe perioada stării de urgenţă, iar prelungirea lor în starea de alertă a fost declarată neconstituţională de CCR", a adăugat Horia Tomescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.