Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurelian Bădulescu: 'I-am rugat pe membrii PSD care lucrează în STB să pornească circulația. STB-ul este condus de PNL'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Aurelian Bădulescu

Liderul consilierilor PSD din Primăria Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că le-a cerut colegilor de partid care lucrează în STB să pornească circulaţia.

”I-am rugat pe colegii noştri care au în acest moment tot felul de colegi care lucrează în STB, şi chiar colegi din partid care lucrează în STB, să dea drumul, să pornească circulaţia şi să stea la masa discuţiilor, dacă au cu cine. Domnul Nicuşor Dan, când merge să vorbească, nu lămureşte nimic”, a spus social-democratul.

Bădulescu a adăugat că l-a rugat pe Vasile Petrariu ca lucrurile să nu degenereze.

”Noi nu i-am cerut să demisioneze, doar atât l-am rugat, să tempereze lucrurile cât poate şi să să se aşeze la masa dialogului, astfel încât bucureştenii să nu mai fie în această situaţie disperată cu transportul public”, a spus Bădulescu.

Întrebat dacă Gabriela Firea are vreun rol în acest protest, aşa cum a acuzat primarul Nicuşor Dan, Bădulescu a răspuns: ”Niciun rol nu are. Din contră, i-am recomandat domnului Petrariu ca lucrurile să nu degenereze şi această criză să se scurteze şi să se stea cât mai repede la masa dialogului, dar repet, trebuie să ai cu cine să stai. Domnul Nicuşor Dan nu poate să facă nimic, uitaţi-vă cum arată Bucureştiul”, a mai spus Aurelian Bădulescu, precizând că ”astăzi, STB, din punct de vedere politic, este condus de PNL”.

”Este un moment critic pentru ce se întâmplă astăzi în STB, oamenii au mai multe lucruri de spus faţă de actualul management, despre modul în care şi-au angajat oameni de partid în interiorul STB şi despre faptul că se încearcă dezmembrarea societăţii”, a precizat acesta.

Un număr de 274 de vehicule erau pe traseu luni, la ora 18:00, dintr-un total programat de 777, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

Astfel, pe traseele din Capitală circulau la ora 18:00 un număr de 115 de tramvaie, dintr-un total programat de 173, respectiv 81 de troleibuze din 100 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 78, dintr-un total de 504 de autobuze programate pentru luni.

Directorul general al STB a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a societăţii este grav afectată în urma celor cinci zile de grevă, în condiţiile în care zi de zi s-au pierdut 4,8 milioane de lei prin neefectuarea prestaţiilor.

El le-a mulţumit vatmanilor şi şoferilor de troleibuze care au ieşit pe traseu şi care au înţeles gravitatea situaţiei în care se află bucureştenii şi a transmis un mesaj pentru angajaţii care încă protestează şi care nu sunt prezenţi la locul de muncă: "Vă rog reluaţi activitatea. Vă rog respectaţi legea. Vă rog respectaţi locuitorii Bucureştiului"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.