Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurelian Pavelescu dă de pământ cu Iohannis: 'L-a batjocorit pe Iulius Filip. Mihai Gâdea l-a somat să-l medalieze, avertizându-l că a grav bolnav'

Inquam Photos / Octav Ganea
Aurelian Pavelescu

Liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu spune că președintele Klaus Iohannis l-a „batjocorit” pe disidentul Iulius Filip, acordându-i medalia ”Serviciul Credincios” Clasa a III-a, în timp ce Polonia i-a acordat acestuia o medalie superioară. Pavelescu susține că Iohannis nu l-a decorat din proprie inițiativă, ci doar după ce Mihai Gâdea l-a somat să-l medalieze, avertizându-l că Iulius Filip este grav bolnav.

„KLAUS IOHANNIS L-A BATJOCORIT PE IULIUS FILIP! POLONIA I-A ACORDAT LUI IULIUS FILIP O MEDALIE SUPERIOARĂ! PNȚCD ÎI SOLICITĂ LUI KLAUS IOHANNIS ACORDAREA MEDALIEI ”STEAUA ROMÂNIEI”!

După mari presiuni publice, rolul principal avându-l Mihai Gâdea care l-a somat pe Iohannis să-l medalieze, avertizându-l că Iulius Filip este grav bolnav, cu întrebarea teribilă: ”Așteptați să moară Iulius Filip ca să-l decorați, d-le Președinte?”, Iohannis a emis Decretul de decorare! Nu din proprie inițiativă!

Multă lume a văzut actul decorării marelui dizident ca fiind sincer, o formă de recunoaștere a meritelor execpționale ale celui care a suferit enorm pentru demnitatea poporului român!

Nu este adevărat! Klaus Iohannis a ales să se răzbune pe Iulius Filip și pe cei care l-au devoalat pe torționarul acestuia, Augustin Lazăr, prietenul de nădejde al Președintelui. I-a acordat dizidentului medalia ”Serviciul Credincios” Clasa a III-a! O medalie care se acordă subofițerilor în mod curent (pentru plutonieri, ofițerii comuni primind Clasa a II-a) și unor civili pentru activități ordinare . Augustin Lazăr a fost și el medaliat în 2000, dar cu ”Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, un grad SUPERIOR medaliei conferite lui Iuliul Filip!

Tensiune în PSD-ALDE! Varujan Vosganian a plecat val-vârtej de la Conferința PSD de la Iași. Ce l-a deranjat pe liderul ALDE

Prin urmare, statul român, comparând medaliile, îl așează mai sus pe Lazăr torționarul, în fața victimei sale, lui IULIUS FILIP! Și asta prin mâna NEDEMNĂ a Președintelui Klaus Iohannis!

Actul lui Iohannis a fost de a-l umili, de fapt, pe Iulius Filip! Prin comparație PREȘEDINTELE POLONIEI, BRONISLAW KOMOROWSKI, l-a medaliat pe IULIUS FILIP în 2014 cu ”CRUCEA DE COMANDOR A ORDINULUI DE MERIT AL REPUBLICII POLONE”, una din distincțiile cele mai înalte ale Poloniei! Prin comparație, Clasa a III-a a lui Iohannis reprezintă o batjocură explicită, pe care PNȚCD și societatea românească nu o poate tolera.

Un alt exemplu. Octavian Bjoza, un alt deținut politic, a fost medaliat de același Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român - ”STEAUA ROMÂNIEI”!

De câtă ură poate fi în stare Klaus Iohannis! Evident, l-a umilit îngrozitor pe Iulius Filip, într-un ultim act de neputință și ură. Dar, deopotrivă, A DEZONORAT STATUL ROMÂN! Nu este cu putință ca România să-l decoreze pe Iulius Filip cu o medalie de dispreț, cu mult inferioară cele conferite de Președintele Poloniei și mai prejos decât a torționarului său comunist!

PNȚCD îi solicită ferm lui Klaus Iohannis, pentru a nu dezonora statul român, să anuleze Medalia ”Serviciul Credincios” Clasa a III-a și să-i confere lui IULIUS FILIP ”STEAUA ROMÂNIEI”! Motivul: atunci când alții tăceau, inclusiv actualul Președinte al României, Klaus Iohannis, IULIUS FILIP s-a luptat exemplar cu regimul comunist criminal, pentru a salva DEMNITATEA poporului român!”, transmite Pavelescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.