Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia bagă în lockdown centrul oraşului Sydney şi suburbiile, din cauza variantei Delta

sydneyoperahouse.com
Sydney operă

Centrul oraşului Sydney şi suburbiile estice ale sale, inclusiv celebra Bondi Beach, vor intra într-un lockdown de o săptămână începând de vineri, în contextul în care autorităţile locale încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări cu varianta Delta - mult mai contagioasă - a noului coronavirus, informează Reuters.

Persoanele care locuiesc sau care au lucrat în patru clădiri guvernamentale din Sydney în ultimele două săptămâni au primit ordinul de a rămâne în locuinţele lor cu excepţia unor situaţii urgente, a declarat prim-ministrul statului australian New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian, în faţa reporterilor locali.

Rezidenţii pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale sau educative, pentru motive medicale, pentru a merge la cumpărături sau pentru a face exerciţii fizice în aer liber.

"Nu vrem ca această situaţie să treneze timp de săptămâni, vrem ca ea să se încheie mai devreme", a declarat Gladys Berejiklian.

Douăzeci şi două de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate vineri, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după ce primul caz a fost depistat în Bondi miercurea trecută, cel al unui şofer de limuzină care a transportat echipajul unei aeronave de linie care operează curse internaţionale.

Oficialii australieni au emis imediat alerte sanitare pentru mai mult de 12 clădiri din Sydney, cel mai mare oraş din Australia, în care trăieşte o cincime din populaţia sa de 25 de milioane de locuitori, în contextul în care bilanţul noilor infectări a depăşit pragul de 60.

Autorităţile din statul NSW au refuzat să implementeze din nou un lockdown strict, optând în schimb pentru obligativitatea purtării măştilor sanitare în toate spaţiile închise din Sydney, inclusiv în birouri. De asemenea, au impus rezidenţilor din şapte districte să nu părăsească oraşul şi au limitat la cinci numărul persoanelor autorizate să participe la adunări publice.

Aceste restricţii, care urmau să fie ridicate miercuri, au fost extinse până pe 2 iulie, scrie agerpres.ro.

Depistarea rapidă a cazurilor de contact, normele stricte de distanţare socială şi o conformare ridicată a comunităţilor au ajutat Australia să controleze destul de bine precedentele valuri ale pandemiei şi să menţină la un nivel relativ scăzut numărul cazurilor de COVID-19. De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat puţin sub 30.400 de cazuri de COVID-19 şi 910 decese asociate acestei maladii.

Statul NSW s-a izolat într-o manieră eficientă de restul ţării după ce şi alte state australiene au reinstaurat controale stricte la frontierele lor pentru a limita răspândirea celui mai recent focar de coronavirus, inclusiv printr-o interzicere totală a accesului pentru vizitatorii proveniţi din suburbiile oraşului Sydney în care au fost raportate cazuri de infectare.

Autorităţile din Queensland au oprit 186 de pasageri care încercau să pătrundă în acest stat pe calea aerului şi care au fost trimişi înapoi la Sydney, a anunţat viceprim-ministrul local Steve Miles, vineri, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.