Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia doreşte să organizeze un summit COP privind schimbările climatice

incalzirea globala

Australia va prezenta în curând obiective mai ambiţioase în materie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi va fi candidată pentru a organiza alături de Insulele Pacificului un summit COP al ONU privind schimbările climatice, a anunţat joi ministrul australian de Externe, Penny Wong, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În prima ei vizită în străinătate singură de la alegerea unui nou guvern de centru-stânga, Penny Wong a marcat o schimbare în politica ţării sale privind schimbările climatice, admiţând că Australia şi-a "neglijat responsabilitatea" în trecut.

Şefa diplomaţiei australiene a dat asigurări în Suva, capitala Fiji, că guvernul de la Canberra nu va mai arăta "lipsă de respect" faţă de statele din Pacific şi nu va mai "ignora" apelurile lor la acţiune privind schimbările climatice.

"Am fost aleşi cu un program de reducere a emisiilor (de gaze cu efect de seră) cu 43% până în 2030 şi de a atinge neutralitatea (carbonului) până în 2050", a adăugat ea.

"Şi acestea nu sunt doar cuvinte, le vom transforma în lege şi foarte curând vom depune o nouă contribuţie la nivel naţional la UNFCCC" (Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice), a mai spus ea.

În timpul precedentului guvern conservator, Australia - unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune şi gaze din lume - a intervenit cu regularitate în negocierile internaţionale privind clima.

Wong a afirmat că doreşte să şteargă acea imagine prin organizarea unui viitor summit privind clima.

"Ne-am propus să co-organizăm o viitoare Conferinţă a Părţilor (COP) a ONU alături de ţările insulare din Pacific şi aştept cu nerăbdare noi discuţii în regiune cu privire la această idee", a mai spus ministrul australian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.