Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia le va interzice pe viaţă dreptul la şedere migranţilor ilegali (Malcolm Turnbull)

www.operationworld.org
australia

Guvernul australian intenţionează să le interzică pe viaţă dreptul la şedere pe teritoriul său refugiaţilor care încearcă să debarce clandestin pe coastele sale, a anunţat duminică executivul australian, într-o nouă înăsprire a politicii sale privind migraţia, deja una dintre cele mai severe din lume, informează AFP. 

Premierul australian Malcolm Turnbull le-a explicat jurnaliştilor că intenţionează să supună cât mai repede la vot în parlament acest proiect de lege, care ar avea un efect retroactiv şi s-ar aplica astfel sutelor de migranţi ţinuţi de ani de zile de Australia în tabere de detenţie offshore. 

Potrivit normelor acestui text, persoanele care au încercat să intre în mod ilegal pe teritoriul Australiei nu vor putea niciodată să obţină o viza, fie aceasta turistică sau de afaceri. 

Şeful guvernului australian australian a prezentat această măsură ca pe un 'mesaj absolut, inflexibil şi fără echivoc' dat celor ce intenţionează să intre ilegal în Australia. 

'Aceasta este o luptă între australieni, reprezentaţi de guvernul lor, şi bandele criminale de traficanţi de oameni', a declarat Turnbull în timpul unei conferinţe de presă, alături de ministrul său pentru imigraţie, Peter Dutton. 'Nimeni nu trebuie să subestimeze amploarea ameninţării din partea acestor traficanţi, care sunt cei mai răi criminali pe care ni-i putem imagina şi care gestionează o afacere de mai multe miliarde de dolari', a spus el. 

Australia duce o politică foarte dură faţă de migranţi şi întoarce în mod sistematic bărcile cu migranţi care încearcă să ajungă pe coastele sale. Migranţii care reuşesc să ajungă totuşi pe teritoriul australian sunt instalaţi pe termen nedeterminat în tabere speciale în insula Manus, în Papua Noua Guinee, sau în mica insulă Nauru.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.