Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia prelungeşte cu trei luni închiderea frontierelor

www.operationworld.org
australia

Australia va prelungi cu cel puţin trei luni închiderea frontierelor sale internaţionale, o politică de autoizolare menită să o protejeze de COVID-19 deja în vigoare de un an, a declarat marţi ministrul sănătăţii, Greg Hunt, citat de AFP preluat de agerpres.

Guvernul a fost avertizat de experţi în sănătate că "situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase", a declarat Greg Hunt.

Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie, a adăugat el.

Australia şi-a închis rapid frontierele internaţionale după izbucnirea pandemiei de COVID-19, interzicând intrarea majorităţii străinilor, cu unele excepţii.

A fost limitat, de asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, blocând zeci de mii dintre ei în străinătate.

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel, ceea ce costă mai multe mii de dolari.

Această politică s-a dovedit benefică: Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.