Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia pune capăt săptămânii de lockdown pentru Brisbane

SAZ Bike
lockdown

Brisbane, cel de-al treilea oraş ca mărime din Australia, iese duminică din perioada de izolare de opt zile, impusă pentru a combate reizbucnirea unui focar de coronavirus cu varianta Delta, în timp ce Sydney intră în cea de-a şaptea sa săptămână de lockdown, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Se pare că am putut evita o epidemie cu varianta Delta în doar opt zile de izolare, după zece zile de la depistarea primului caz", a declarat Steven Miles, responsabil al regiunii Queensland.

Milioane de locuitori din Brisbane şi din regiunea învecinată au fost supuşi unui lockdown, după descoperirea unor focare în mediul şcolar.

Restricţiile legate de deplasările în afara oraşului şi de adunare se vor menţine totuşi în vigoare pentru încă cel puţin două săptămâni.

Autorităţile au anunţat pe de altă parte o carantină de trei zile pentru oraşul Cairns, din nordul ţării, în urma contagierii unui şofer de taxi din acest oraş de 150.000 de locuitori.

Sydney, unde epidemia este în creştere, intră în cea de-a şaptea săptămână de izolare, iar autorităţile fac apel la populaţie să se vaccineze, în condiţiile în care doar 20% dintre locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă.

Autorităţile mizează pe stocuri de vaccinuri reînnoite pentru septembrie, cu sosirea primelor loturi de vaccinuri de la Moderna, şi pe importuri masive de la Pfizer.

Premierul australian, Scott Morrison, a fixat o rată de vaccinare de 80% a populaţiei eligibile înainte de a redeschide frontierele şi pentru a evita reintroducerea unor măsuri de izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.