Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia, reacție dură după decizia UE în legătură cu dozele de vaccin AstraZeneca: 'Suntem, evident, dezamăgiți și frustrați'

AstraZeneca

Autoritățile din Canberra s-au declarat vineri „dezamăgite și frustrate” după ce Uniunea Europeană a blocat 250.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

„Suntem, evident, dezamăgiți și frustrați de această decizie”, a declarat ministrul Finanțelor Simon Birmingham pentru Sky News, citat de DPA, scrie Mediafax.

„Am contractat până la 150 de milioane de doze de vaccin, inclusiv 50 de milioane de doze care urmează să fie produse aici în Australia”, a spus el.

Magistraţii îl acuză pe Iohannis de 'încercare de manipulare a opiniei publice': Dosarul '10 August', clasat în mandatul lui Predoiu

Uniunea Europeană a folosit pentru prima dată interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de vaccin la AstraZeneca, declarau pentru DPA surse europene.

UE a creat în ianuarie un registru pentru a monitoriza exporturile de vaccinuri în contextul unei dispute cu producătorul britanico-suedez, acuzat că nu îşi respectă obligaţiile contractuale cu UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.