Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia recunoaște că a fost ținta unui atac cibernetic de anvergură

hacker

Australia a recunoscut joi ca anul trecut una dintre agentiile sale guvernamentale a fost tinta unui atac cibernetic de anvergura si a anuntat ca a alocat fonduri substantiale pentru a combate atacurile cibernetice, transmite AFP.

Prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a evitat sa acuze China de comiterea atacului respectiv, limitându-se la a declara ca ''au fost facute eforturi de catre actori externi, guvernamentali sau nu, pentru a penetra'' sistemele informatice ale agentiilor guvernamentale australiene.

''Sunt în masura sa confirm ca Biroul de Meteorologie a fost victima unei intruziuni informatice de anvergura care a fost descoperita la începutul anului trecut si ca Departamentul pentru relatia cu parlamentul a fost victima unei intruziuni similare în ultimii ani'', a declarat Turnbull, într-o conferinta de presa la Sydney.

În luna decembrie, Australian Broadcasting Corporation a acuzat autoritatile de la Beijing ca au încurajat un atac cibernetic împotriva sistemului informatic al guvernului de la Canberra.

Biroul de Meteorologie este dotat cu unul dintre cele mai puternice servere din Australia.

Malcolm Turnbull a anuntat un pachet de 230 de milioane dolari australieni (159 milioane de euro) pentru a combate criminalitatea cibernetica, suma care se adauga celor 400 de milioane dolari australieni (circa 275 milioane de euro) alocate acestui domeniu pentru urmatorii zece ani.

Pagubele anuale provocate de atacurile cibernetice la adresa Australiei sunt estimate la 1 miliard dolari australieni (687 milioane de euro).

În anul 2011, au fost piratate computerele premierului, ministrului de externe si ministrului apararii din Australia, presa locala sustinând ca la originea atacului s-au aflat serviciile secrete chineze.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.