Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia speră să găzduiască Cupa Mondială de fotbal în 2030 sau 2034

cupa mondiala

Australia intenţionează să-şi prezinte candidatura la organizarea Cupei Mondiale masculine de fotbal din 2030 sau 2034, după succesul pe care oraşul Brisbane l-a înregistrat în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, informează EFE.

Directorul executiv al Football Australia, James Johnson, a anunţat acest plan în cursul unui interviu publicat joi de ziarul The Australian, în care asigură că poartă deja discuţii în acest sens cu autorităţile, pentru a pune la punct detaliile viitoarei candidaturi, potrivit agerpres.ro.

Australia, asigură Johnson, doreşte să organizeze turneu final al Cupei Mondială după ce a candidat fără succes pentru ediţia din 2022, atribuită Qatarului.

Ţara din zona Oceania a fost aleasă drept gazdă a Cupei Mondiale feminine de fotbal din 2023, împreună cu Noua Zeelandă.

"Vom organiza un mare turneu în 2023, pe care trebuie să îl folosim ca o trambulină şi ca o piatră de temelie pentru a găzdui cu succes alte competiţii FIFA", a declarat Johnson.

Reprezentantul australian a subliniat că pentru ediţia din 2030 candidaturile Europei - precum cea comună a Spaniei şi Portugaliei - şi Americii de Sud sunt avantajate, existând în opinia sa mai multe şanse de succes în 2034, împreună cu alte candidaturi din Asia.

"Există o tendinţă. Canada a găzduit Cupa Mondială feminină în 2015 şi, unsprezece ani mai târziu, va găzdui Cupa Mondială masculină, alături de Statele Unite (şi Mexic). Brazilia a organizat Cupa Mondială în 2014 şi Jocurile Olimpice în 2016", a mai spus James Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.