Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australianca Shayna Jack revine în competiţii după scandalul de dopaj

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Înotătoarea australiană Shayna Jack poate reveni în competiţii după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins joi recursul formulat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi Sport Integrity Australia (SIA) la decizia de reducere a pedepsei pentru sportivă, scrie Reuters.

În noiembrie anul trecut, TAS a redus de la patru la doi ani suspendarea pentru dopaj a înotătoarei Shayna Jack, considerând că aceasta a reuşit să demonstreze că nu a consumat în mod intenţionat substanţa interzisă "ligandrol", pentru care a fost sancţionată. Imediat, AMA/WADA şi SIA au formulat recurs.

''Comisia care a analizat contestaţia depusă de cele două organisme antidoping a menţinut, cu majoritate de voturi, decizia iniţială, de reducere de la 4 la 2 ani a pedepsei pentru Shayna Jack. Astfel, ea poate reveni în competiţii cu efect imediat'', a indicat joi TAS.

Shayna Jack, în vârstă de 23 ani, a fost medaliată de patru ori la Campionatele Mondiale în probele de ştafetă dar nu a participat cu naţionala de înot a ţării sale la JO 2020 de la Tokyo.

Înotătoarea a fost supusă unui control în afara competiţiei pe 26 iunie 2019, iar analizele au semnalat prezenţa în organismul său a steroidului anabolizant ''ligandrol'', aflat pe lista produselor interzise.

Federaţia australiană de nataţie a suspendat-o provizoriu şi, după analizarea cazului, Agenţia antidoping din Australia a dictat o sancţiune de patru ani, pe care Jack a contestat-o în faţa TAS, care i-a redus pedeapsa la jumătate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.