Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australianul Israel Folau, un critic al mişcării LGBT, huiduit pe Twickenham Stadium din Londra

Agerpres - Reuters
rugby turneul celor sase natiuni

Jucătorul australian de rugby Israel Folau a fost huiduit după ce a marcat o încercare pentru selecţionata World XV, din care a făcut parte, duminică, pe Twickenham Stadium din Londra, în partida cu Barbarians, câştigată de cei din urmă cu 48-42, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Imediat după ce a înscris eseul pe stadionul unde fusese arborat şi steagul "curcubeu", specific mişcării LGBT, jucătorul în vârstă de 32 de ani a fost huiduit de o parte a celor 32.500 de spectatori aflaţi în tribune.

Antrenorul selecţionatei World XV, neozeelandezul Steve Hansen, a declarat: "Nu trebuie neapărat să fim de acord unii cu alţii cu privire la opiniile noastre, fiecare avem dreptul să avem una. Cred că nu poţi fi pedepsit pentru tot restul vieţii pentru că ai o părere cu care majoritatea nu este de acord. Întotdeauna am spus că nu poţi ajuta pe cineva să se schimbe excluzându-l sau dându-l la o parte", a spus Hansen.

Aşa cum se ştie, neozeelandezul Steve Hansen a apreciat decizia Federaţiei engleze (RFU) de a înălţa steagul "curcubeu" pe stadionul Twickenham din Londra.

"Probabil că decizia RFU este o consecinţă pozitivă a faptului că am decis să-l selecţionez, printre jucătorii ce vor alcătui lotul World XV, pe australianul Israel Folau. Probabil, RFU nu ar fi luat această decizie dacă Folau nu ar fi fost selecţionat. Se doreşte astfel aducerea în atenţia publică a unei probleme şi conştientizarea ei, pentru sprijinirea oamenilor care sunt judecaţi şi trataţi prost din cauza a ceea ce sunt. Toată lumea trebuie să fie tratată cu respect, bunătate şi dragoste", a spus Hansen cu câtva zile înainte de meci.

Israel Folau, 34 ani, urmează să reprezinte Tonga la Cupa Mondială din 2023 din Franţa, după ce a avut 73 de selecţii la prima reprezentativă a Australiei.

Un creştin evanghelic înfocat, Folau a provocat o adevărată furtună mediatică în ţara sa natală în aprilie 2019, după publicarea unui mesaj pe contul său de Instagram în care afirma că toţi beţivii, homosexualii, mincinoşii, desfrânaţii, ateii şi hulitorii de Dumnezeu vor ajunge în iad, el cerându-le păcătoşilor să se pocăiască.

În urma polemicii dure care a urmat, echipa sa, Waratahs şi Federaţia australiană de rugby i-au desfăcut contractele de muncă.

Folau, ai cărui părinţi sunt din Tonga, va juca pentru această naţională sub numele Isileli Folau.

Tonga va fi una din adversarele României la Cupa Mondială 2023, în Grupa B.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.