Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria a confirmat: nu ne vrea în Schengen!

Gerhard Karner

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a confirmat poziția Austriei împotriva intrării Bulgariei și României în Schengen. Karner a anunțat că în prima jumătate a acestui an, 5.900 de străini au fost scoși de bună voie și forțat din țară - cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, scrie publicația bulgară Sega, citată de Rador.

„În prima jumătate a anului, mai mulți solicitanți de azil au părăsit Austria, față de noile cereri depuse pentru azil”, a declarat Karner la o conferință de presă, citat de presa austriacă.

Separat, potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 18.500 de persoane au evitat procedura de acordare de azil și au părăsit țara de bună voie. „Acesta este un bilanț pozitiv, dar nu este un motiv de sărbătoare, ci o obligație de a continua să lucrăm susținut în această direcție”, a spus ministrul austriac al afacerilor interne.

Karner respins acuzațiile conform cărora polițiști austrieci sunt implicați indirect în „pushback” illegal (un termen folosit pentru migranții care se întorc imediat înapoi). Karner a spus într-un interviu radio: „Adevărul este că „pushback” este o respingere forțată la graniță. Acest lucru este ilegal, este adevărat. Dar este permis ca oamenii să fie întorși înapoi la frontieră, dacă nu au șansa de a intra legal. Asta face Austria, asta e evident că face Ungaria, asta face Germania cu Austria, aceasta este o practică normală”.

În ciuda tendinței de reducere a numărului de solicitanți de azil, Karner dorește ca Austria să continue să impună veto asupra aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen. Controlul la frontieră e parte din succes, fapt pentru care situația rămâne neschimbată, a spus ministrul austriac de interne.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.