Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria - Alexander Schallenberg s-a angajat să colaboreze îndeaproape cu predecesorul său Sebastian Kurz

Noul cancelar austriac Alexander Schallenberg s-a angajat luni că colaboreze îndeaproape cu predecesorul său Sebastian Kurz, spre nemulţumirea opoziţiei, care îl acuză că va urma indicaţiile lui Kurz, transmite Reuters.

Verzii, partenerul minoritar al conservatorilor lui Kurz, au cerut demisia cancelarului după ce acesta, împreună cu alte persoane, între care consilieri ai săi, au fost plasaţi sub urmărire penală, săptămâna trecută, sub suspiciunea de abuz de încredere, corupţie şi mită.

Kurz, care respinge acuzaţiile, a fost până acum lider de necontestat al partidului său şi îşi asumă în prezent rolul de lider al parlamentarilor săi. Oponenţii săi afirmă că acesta va continua să controleze politicile din poziţiile sale şi va acţiona ca ”un cancelar din umbră”.

"Cred că acuzaţiile care au fost aduse (împotriva lui Kurz) sunt false şi sunt convins că la sfârşitul zilei se va dovedi că nu a fost nimic pentru ei", a spus Schallenberg, un diplomat de carieră care a devenit un apropiat aliat al Kurz.

"Desigur, voi colabora foarte strâns ... cu Sebastian Kurz", a spus el în prima sa declaraţie publică după ce s-a mutat din funcţia sa de ministru de Externe.

Schallenberg a spus că doreşte să ofere ”responsabilitate şi stabilitate”, dar remarcile sale nu au ajutat prea mult să oprească opoziţia.

”Impresia mea este că intenţionează să facă exact asta: să se întoarcă la afaceri ca de obicei şi să acţioneze ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic”, a spus liderul partidului liberal Neos, Beate Meinl-Reisinger, care i-a cerut lui Schallenberg să lupte activ împotriva corupţiei.

De asemenea, Kurz a respins criticile opoziţiei.

"Nu sunt un cancelar din umbră", a spus el pe Twitter, angajându-se să sprijine guvernul în activitatea sa.

Procurorii anticorupţie suspectează că oficiali conservatori din Ministerul Finanţelor au folosit fonduri de stat pentru a plăti pentru manipularea sondajelor de opinie şi publicarea de materiale favorabile lui Kurz, începând cu 2016, când acesta încerca să devină lider de partid.

El a reuşit şi a câştigat alegerile parlamentare în anul următor cu promisiunile de a adopta o politică fermă în ceea ce priveşte imigraţia.

Criticii îl acuză pe Kurz că a supravegheat un sistem sau o reţea care a încălcat reguli cu privire la chestiuni precum finanţarea partidelor şi numirea în posturi de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.