Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria anunţă că închiderea rutei balcanice este "permanentă" (presă germană)

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

"Ruta balcanică" din sud-estul Europei, principala trecere pentru migranţi pentru a ajunge în ţările mai bogate din nordul Europei, va rămâne închisă permanent, a declarat joi ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner ziarului german Die Welt, informează Reuters. 

Miercuri, Macedonia şi-a închis graniţa cu Grecia pentru imigranţii ilegali după Slovenia, Croaţia şi Serbia, aflate pe drumul spre Austria, care la rândul ei a anunţat noi restricţii severe la intrarea migranţilor. 

"Poziţia mea este clară: ruta balcanică rămâne închisă şi va fi în mod permanent", a declarat Mikl-Leitner ziarului german. 

Ea a spus că numai un astfel de "semnal coerent" îi va descuraja pe migranţi, dintre care mulţi fug de război şi conflicte din Orientul Mijlociu şi de mai departe, să traverseze Marea Mediterană din Turcia pentru a ajunge pe coastele europene, notează Reuters. 

Ca urmare a închiderii rutelor, mii de migranţi au rămas blocaţi la graniţa Greciei cu Macedonia şi mai mult de 1.000 sunt blocaţi într-o tabără de refugiaţi pe partea macedoneană a graniţei cu Serbia. 

"Această alianţă a raţiunii a oferit până acum o contribuţie decisivă la menţinerea stabilităţii şi ordinii pentru oamenii din Europa", a subliniat Mikl-Leitner, făcând referire la ţările din Balcani de-a lungul traseului. 

La sfârşitul lunii februarie, Austria a declanşat ceea ce a devenit un "efect de domino" de restricţii naţionale prin impunerea unor cote zilnice pentru numărul de migranţi, pentru a limita fluxul lor spre această ţară. 

Anul trecut, peste 1,5 milioane de migranţi au sosit în Europa, declanşând dezbateri politice acerbe pe întreg continentul cu privire la modul de a gestiona criza, aminteşte Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.