Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria - Cancelarul Sebastian Kurz a făcut apel la populație să renunțe la deplasări, cu excepţia urgenţelor

Inquam Photos / George Calin
kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a făcut apel duminică la populaţie să renunţe la deplasări dacă nu este vorba despre o necesitate profesională, aprovizionare sau de a ajuta pe altcineva pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

În cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului de duminică dimineaţă, premierul ţării cu 8,8 milioane de locuitori a enumerat aceste trei motive ca singurele care pot justifica părăsirea domiciliului, potrivit Agepres.ro.

Citește și: USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’

"Avem în faţa noastră săptămâni exigente, dificile şi dureroase", a spus Kurz, în contextul în care ţara a înregistrat peste 800 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

"Fiecare contact social este un risc (...) Trebuie să ne pregătim să funcţionăm de luni în modul de urgenţă", a declarat Kurz într-o serie de interviuri pentru presa naţională.

În consecinţă, guvernul a anunţat duminică noi măsuri pentru a restrânge prezenţa în spaţiul public. Cafenelele şi restaurantele vor fi închise de săptămâna viitoare, în timp ce decizia de a închide magazinele neesenţiale s-a luat deja de vineri.

Citește și: Florin Cîțu face apel la calm: ‘am asigurat finanțarea României, pensii, salarii, ajutoare sociale, totul este deja asigurat pentru că am împrumutat’

Cancelarul a calificat pandemia drept "cea mai mare provocare pentru ţară după Al Doilea Război Mondial".

Spre deosebire de alte ţări europene, ca Italia şi Spania, acest apel la autoizolare nu este însoţit de măsuri coercitive, însă guvernul nu a exclus adoptarea altor dispoziţii dacă situaţia sanitară o va impune.

În plus, Austria a extins duminică lista ţărilor cu care va suspenda legăturile aeriene. Marea Britanie, Olanda, Rusia şi Ucraina se adăugă astfel Italiei, Spaniei, Franţei şi Elveţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.