Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria deschide 'focul' asupra Turciei: Anunțul făcut de cancelarul austriac

diepresse.com
christian kern austria

Cancelarul austriac, social-democratul Christian Kern, a respins marţi orice tentativă de intimidare din partea Ankarei, pe fondul creşterii tensiunilor ca urmare a tentativei de puci eşuate din 15 iulie şi a unor incertitudini referitoare la acordul UE-Turcia privind refugiaţii, relatează AFP.

''Nu ne lăsăm în nici un caz intimidaţi'', a declarat Kern în cotidianul Osterreich, afirmând că face personal obiectul unor ''ameninţări cu moartea'' dinspre ''extrema dreaptă şi din partea radicalilor aparţinând comunităţii turce'' din cauza criticilor sale repetate faţă de Ankara.

Citește și: E transsexual la doar 5 ani: Băiețelul care a devenit, în acte, fetiță

Kern a invitat îndeosebi UE să dea dovadă de fermitate sporită în convorbirile sale privind exceptarea de la vize a cetăţenilor turci, măsură cerută de către Recep Tayyip Erdogan.

''Nu suntem în poziţia de reclamanţi. Uniunea Europeană are cele mai bune cărţi în mâini. Avem, desigur, nevoie de Turcia, dar ea are şi mai multă nevoie de noi în plan economic, riscând în caz contrar un faliment al statului'', a estimat Kern.

Citește și: Telefonul afectează fertilitatea bărbatului: Ultimul studiu despre infertilitatea masculină

El a respins oficial declaraţiile lui Erdogan, care a acuzat vineri Austria şi Germania ''că-i împiedică pe cetăţenii turci să manifesteze'', după ce Berlinul i-a interzis preşedintelui turc să se exprime, printr-o legătură video directă, în cadrul unei manifestaţii a diasporei turce la Koln (vestul Germaniei).

Austria, ca şi Germania, are o importantă comunitate turcă şi vrea să evite importul de divizări politice existente în Turcia. La sfârşitul lui iulie, primarul unei comune situate aproape de Viena, Wiener Neustadt, a interzis arborarea drapelelor turceşti la ferestre şi balcoane.

''Nu am nimic împotriva turcilor. Critic procedeele lui Erdogan şi ale unor radicali. Ei îi iau ostatici pe turci în masă'', a subliniat Kern citat de agerpres.ro.

Citește și: Șeful de la Twitter spune de ce nu a blocat niciodată pe nimeni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.