Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria expulzează un diplomat rus pentru încălcarea Convenţiei de la Viena. Moscova spune că decizia dăunează relaţiilor bilaterale

austria harta

Austria expulzează un diplomat rus pentru încălcarea Convenţiei de la Viena care guvernează privilegiile şi imunităţile diplomaţilor, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Viena, potrivit Reuters şi AFP.

"Putem confirma că un diplomat rus este pe cale de a fi expulzat. Comportamentul său nu a fost în concordanţă cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei austriece, fără a oferi detalii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

Ambasada Rusiei a reacţionat imediat pe Twitter: "Suntem revoltaţi de decizia nefondată a autorităţilor austriece, care dăunează relaţiilor constructive".

Decizia Vienei survine după ce în presa austriacă au apărut informaţii privind o posibilă implicare a diplomatului rus într-un caz de spionaj industrial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.