Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria și Germania au ajuns la vorba lui Putin: Oprirea importului de gaze rusești ar afecta mai mult UE decât Rusia

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Germania nu se poate lipsi ''pe termen scurt'' de livrările de gaze ruseşti, iar eventuale sancţiuni împotriva Moscovei în acest sector ar face mai mult rău Uniunii Europene decât Rusiei, a declarat luni ministrul german al finanţelor, Christian Lindner, potrivit AFP. Ministrul austriac al finanţelor, Magnus Brunner, a precizat la rândul său că ''Austria nu este favorabilă sancţiunilor asupra gazului''. Liderii de la Kremlin în frunte cu Vladimir Putin s-au declarat sceptici că UE va avea o poziție unitară, rușii spunând că și europenii vor avea multe de pierdut în cazul boicotării economiei ruse.

''Trebuie să avem în vedere sancţiuni dure, dar pe termen scurt livrările de gaze ruseşti nu sunt substituibile'', iar întreruperea lor ''ne va dăuna mai mult nouă decât Rusiei'', a spus ministrul german înaintea unei reuniuni cu omologii săi din statele UE, la Luxemburg.

''Suntem foarte dependenţi de gazul rusesc în Austria. Sancţiunile nu trebuie să ne afecteze mai mult pe noi decât pe Rusia'', a explicat și oficialul austriac.

Unii politicieni europeni şi statele baltice cer un embargou asupra importurilor ruseşti de gaze naturale pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei şi acuzaţiile privind crime comise în rândul civililor în oraşul Bucea.

Pe de altă parte, Rusia le-a cerut statelor UE să-i plătească în ruble gazele livrate începând cu 1 aprilie, ceea ce acestea au refuzat. În prezent livrările continuă, întrucât primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după această dată sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.