Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria înăsprește controalele la frontieră

austria

Austria înaspreste, de la 1 iunie, controalele în pasul Brenner, punct de frontiera cu Italia, în cadrul masurilor de a reduce numarul de imigranti care tranziteaza tara, a anuntat, marti, ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil, potrivit Le Figaro.

Pe fondul închiderii rutei balcanice la jumatatea lunii martie, Austria a avertizat asupra cresterii numarului de imigranti care vor încerca sa intre în tara prin traversarea ilegala a frontierei cu Italia.

De asemenea, autoritatile austriece estimeaza ca numarul imigrantilor care ajung în Italia dupa ce traverseaza Marea Mediterana în cursul acestui an ar urma sa fie dublu fata de 2015, ajungând la 300.000.

Pe fondul acestor estimari, Austria a decis înasprirea controalelor la frontiera cu Italia, iar anterior a impus masuri similare si în punctul de frontiera Spielfeld, de la granita cu Slovenia, unde autoritatile austriece au dispus instalarea de bariere care sa permita controlul asupra trecatorilor.

Mii de camioane tranziteaza zilnic pasul Brenner, principala legatura între nordul si sudul Alpilor.

Austria a fost criticata de mai multe ori pentru masurile luate privind gestionarea valului de imigranti, printre care impunerea unor cote zilnice de imigranti de maximum 3.200 de sosiri.

Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.